torstai 1. tammikuuta 2015

Ensimmäinen ensimmäistä

Vuodenvaihde vietettiin tuttavilla, koirat olivat mukana ja saivat kehuja hyvästä käytöksestä (=olivat komennon alla enkä päästänyt niitä riehaantumaan). Lumes ei edes vahtinut ollenkaan, vaikka varoittelin, että saattaa sisääntulijoista ilmoittaa... Kumpikaan ei edelleenkään reagoinut millään tavoin paukkeeseen. Olisipa kaikilla koirilla yhtä hyvä ääniperimä, niin ei tarvitsisi yhdenkään kärsiä ukkosista, "ilo"tulitteista yms. meteleistä.

Koirat olivat kyläreissusta henkisesti väsähtäneitä, mutta jaksoivat treeneissä silti normaaliin malliin. Mesta teki vähän seuraamista (reipas!), rengasta ohikulkien tarjoamisen kautta (hyppäsi maxi-korkuisenkin!), pussin (kolmatta kertaa, toista kertaa ilman pussin suuaukon apupitäjää), hyppysarjaa (jossa ihan huomaamattaan hyppää jo maxi-korkuistakin ja keskittyi hyvin, vaikka vieressä teki toinen koira treeniä) ja meni se kerran oma-aloitteisesti puomistakin (koska tarjoaa herkästi eri toimintoja).





Lumes teki kokeenomaisen tunnistusnoudon. Se oli vähän liiankin innoissaan ja mietin, että meneekö sähläykseksi, mutta ei mennyt. Eka kohdalle osunut kapula oli oikea ja Lumes nappasi sen heti suuhun ja toi luo, normaalisti tarkistaa muitakin ensin varmuudeksi. Otettiin sitten vielä uusintakin, että näkee, nappaako vain jonkun vai oliko se oikeasti asialla, ja kun uusinnassa ei oma kapula ollutkaan ensimmäinen kohdalle osunut, niin haisteli kaikki sievästi läpi ja otti oman sen löydettyään. Sai olla tyytyväinen! Ihan vähän seuraamista, hallissa Lumes aina meinaa edistää ja poikittaa, vaikka ulkona ei sitä tee. Edessä istumisesta perusasentoon siirtymistä, sujuu hyvin (tosin voisin oman katseen pitää eteen enkä tuijottaa koiraa). Ruutu täysin kokeenomaisella alulla, eli ei edes tyhjää namialustaa ruudussa. Löysi hyvin ruutuun, pysähtyi sinne (hieman ihmetteli, kun ei alustaa näkynytkään) ja meni maahan (eikä häiriintynyt yhtään, vaikka toisella puolella hallia oli haukkuvia koiria, vähän katseli sinne päin vain), josta palkkasin, jatkoin kävelyä ja kutsuin luo, ja tuli hyvin seuraamaan. Tähänkin sai olla tyytyväinen! Paikallamakuuta, noutoa eteentullen, luoksetuloa eteentullen, kaikista jäi kiva fiilis.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti