perjantai 15. huhtikuuta 2016

Agilityrengas - tein itse ja säästin

#kevätkalenteri

"Matkusta ajassa. Muistele itseäsi kahdeksanvuotiaana. Mistä nautit ja mitkä asiat olivat sinulle mieluisimpia? Voisitko vielä tehdä samaa?"

En nyt osaa sanoa tarkalleen kahdeksanvuotiaasta itsestäni, mutta kaipaan monia sellaisia ns. lapsellisia tekemisiä ja niiden hauskuutta. Viime viikonloppuna tulikin tarjottua 11-vuotiaalle syntymäpäiväsankarille muutama tunti Seinäjoen Duudsonit Activity Parkissa ja kun kerran maksoin 19e myös omasta sisäänpääsystäni, niin toki tein kaikkea samaa kuin nuori seuralaisenikin: pompittiin trampoliineilla, hypittiin foam-altaaseen, laskettiin köysivaijerilla, kasattiin pehmopalikoita toistemme päälle, ajettiin polkuautoilla, pelattiin jalkapalloflipperiä jne. Se vähän harmittaa, että itse ehdottamani piilosilla olo, josta seuralainen heti innostui, jäi sittenkin leikkimättä.

#

Meille tulee viikottain Jysk-huonekaluliikkeen mainoslehti. Olen jo parina kesänä katsellut sillä silmällä erästä vaatetelinettä (linkki), jota väliin tarjotaan oikein halpaankin hintaan. Siitä saisi juuri sopivan agilityn rengasesteen kotikäyttöön. Muutama viikko sitten kyseinen vaateteline oli taas tarjouksessa 12e hintaan (normaalihinta n.27e) ja vihdoinkin sain aikaiseksi hankkia sen kapistuksen meille. Tarvittiin vanha polkupyöränrengas ja vähäsen narua, jonka jälkeen harjoitukset saattoivat alkaa. Hyppykorkeus täytyy vielä säätää tarkemmin virallisen rengasesteen tasoon.
Tämä rengaseste on ihanan kevyt kantaa! Keveyden takia se myös kaatuu helposti, jos koira osuu renkaaseen, mutta edelleen keveyden takia koirat eivät silti loukkaa itseään - eivät ainakaan omani, jotka keskittyvät suorituksiinsa eivätkä vain paina täysillä hullunkiilto silmissään. Halutessaan toki esteen alaosan päälle voisi laittaa painoa tukevoittamiseksi. Niin ja jos joku katsoo, että miksi Mestalla ei näy kuvissa rillejään, vaikka aurinko paistaa, niin treenatessa jotain sellaista, jossa on kohde (este, kapula, ruutu tmv.) otan rillit pois, koska ne hiukan rajoittavat näkökenttää enkä treenatessa halua niiden mahdollisesti siis häiritsevän Mestaa. Kuvien leikkitilanteet liittyvät välittömästi hyppyjen jälkeisiin palkkauksiin.
Muita kotikutoisia esteitämme ovat mm. hyppyeste lumesta, pk-hyppyesteet kuormalavasta ja pahvilaatikosta sekä mankelinjalusta hyppyesteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti