lauantai 19. maaliskuuta 2016

Pääsiäismaissi

Joskus viime kesänä tai keväänä oli heittämässä (bio)roskiin kaapin perukoille unohtuneen popcorn-pussillisen, jossa parasta ennen-päiväys oli vuodelta 2011. Sisko, joka silloin sattui olemaan kylässä, ehdotti mielummin kasvatuskokeilua kuin roskia. Pussi jäi kaappiin odottamaan sitä hetkeä, kun innostuisin laittamaan maissit "peltoon". Viime viikon maanantaina, 7.3., saapui inspiraatio, jonka tuloksena päällystin kolme 600g Oivariini-pakkausta vanhoista farkuista leikatuilla palasilla, laitoin mullat, tuikkasin kasan maisseja perään ja jäin odottelemaan kasvun ihmettä. Montaa päivää ei tarvinnutkaan odotella, sillä jo aikaisin aamulla torstaina näkyi osassa jyviä juuria, ja perjantaina pukkasi viheriääkin ylospäin. Olen kyllä aika ihastunut tuohon maissiin noin niin kuin ulkonäöllisesti sekä käytännöllisesti. Se on ihanan lehtevää (verrattuna vaikka nyt rairuohoon, joka on ihan pientä lirua, ja ohrakin kalpenee maissin rinnalla) ja pysyy tanakasti pystyssä korkeanakin.
Kuvat on otettu pe 11.3.- la 19.3.

Ps. loput 1/4 pussillista esikasvatetaan lähempänä kesää ja istutetaan ulos...

2 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköistä ruohoa! Ja vankemman oloista kuin huitula rairuoho.
  Odotan jo kesäpostauksiasi tulevilta maissipelloiltasi - ainakin elokuvissa nähdyt pellot kasvavat ihmistä korkeammiksi ja sinne voi eksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullua vauhtia nuo kyllä kasvavat ja pitäisi olla jatkuvasti leikkaamassa lyhyemmäksi. Olin ajatellut kaneja ilahduttaa leikkuujätteellä, mutta ne mokomat tuntuvat ällöävän maissia, vaikka kaikki muu ruoho kyllä kelpaa... Kesäviljelmiltä kyllä varmasti tulee kuvia, ellen sitten eksy sinne sekaan. :D

   Poista