sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Studiokuvat koirista

Käytiin koirien ja rekvisiittakassillisen kanssa viime syksynä valokuvausopiskelijan studiokuvausharjoituksissa ja seuraavanlaisia otoksia saatiin tunnin kuvaussession tuloksena. Oli kiva (ja helppo) kerrankin saada itse vain asetella koiria ja joku muu huolehtii kameran käytön, kun yleensä sitä joutuu itse tekemään kaiken.







Syksyllä 2012 kävin nyt jo edesmenneen Allun kanssa viiden minuutin pikakuvauksissa Seppälän koulukuvilla ja syksyllä 2013 käytiin koko kolmen koiran revohkan kanssa vastaavassa pikakuvauksessa Kuvamuiston toimesta. Kaksin Allun kanssa ehdittiin viidessäkin minuutissa vähän miettiä ja testailla erilaisia asentoja, mutta ryhmäkuvassa olin varautunut pieneen katastrofiin jo ihan pelkästään senkin vuoksi, että kolme koiraa ja viisi minuuttia kuvausaikaa ei kuulostanut yhtään hyvältä yhdistelmältä, ja lisäksi Allu oli jo aika heikossa kunnossa eikä pystynyt liukkaan taustapaperin päällä olemaan kuin makuuasennossa. Olinkin iloisesti yllättynyt, miten hyviä niistäkin kuvista tuli kuvaustilanteen rajoitteista huolimatta. Kummassakin kuvaustilanteessa oli käytettävissä myös avustaja koirien katsetta suuntaamassa, joka olikin kyllä oikein tarpeellinen apu.

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Kiva nähdä muistoja hienosta Allu-vaaristakin.
    Ja Lumes ja Mesta on kyllä hauskasti ihan samannäköiset, kuin veljekset, niiden on oltava juuri tietystä kulmasta kuvatut, että erotan ne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvissä kohdin räpsivät kuvaajat kuvia. Pentuajan kuvissa Lumes ja Mesta ovat ihan samiksia, ei erottaisia kumpi on kumpi, jos en tietäisi. :)

      Poista
  2. Niin ihana tuo ilme tuossa viimeisessä yksittäiskuvassa! <3 Tosi kivoja kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt muuten huomasinkin, että näissä kuvissa Mestalla ei ole sitä perustuijotustaan, vaan sillähän jopa on oikein hyvä ilme. :)

      Poista