tiistai 22. lokakuuta 2019

Nerf EXO pallo

Pihistyslinja ei taaskaan pitänyt. En muista, kuinka monesti olen jo vuosien aikana päättänyt, että enää yhtään uutta lelua en koirille osta, mutta jotenkin sitä välillä vaan silti haksahtaa. Kuten kesällä, kun löysin muiden ostoksien yhteydessä tarjouksesta Nerfin reikäpallo, ja jollain pakonomaisella tavalla otin sen mukaani, koska reikäpalloahan meillä ei vielä olekaan. Ja oikeasti - parin euron alennus on ihan yks ja sama vaikka ei olisi alennusta ollenkaan, mutta täytyyhän sitä itselleen keksiä joku syy, millä hankinnat perustella. Tulee mieleen se vanha vitsintynkä siitä, miten nainen ostaa kahden euron arvoisen tavaran eurolla, vaikka ei tarvitse sitä, mutta koska alennus, ja miten mies ostaa kahden euron arvoisen tavaran kolmella eurolla, koska tarvitsee sitä. Tässä kävi nyt vähän niin.

Tavallisena leluhankintana tässä olisi kyllä mennyt rahat hukkaan, reikäpallo ei juurikaan kiinnosta koiria lelumielessä. Onneksi sitä voi kuitenkin käyttää myös aktivointiin tunkemalla pallon sisälle rei´istä jotain vaikeasti tavoitettavaa syötävää, antamalla sitten pallon koirille puuhasteltavaksi, vahtimalla itse vieressä ettei palloa puuhaskelun yhteydessä pureskella (sillä muutoin se olisi kyllä samantien hajalla) ja laittamalla ruokapalan useampaan kertaan takaisin palloon jos se saadaan sieltä ulos liian helposti. Aktivointileluna koirat jaksavat kiinnostua tästä todella pitkään, koska syötävä on koko ajan näkyvillä ja jopa maistettavissa, mutta ei vain aivan syötävissä. Kovinkaan monenlaista sisältöä palloon ei vain ympärireikäisen muodon vuoksi pysty laittamaan, ja itse ei taas juurikaan tule ostettua koirille mitään sellaista syötävää, joka palloon olisi soppeli pala. Kuvissa oleva luukin on kisoista palkintona saatu.








8 kommenttia:

  1. Kivannäköistä touhua! :) Meillä tulee aktivointileluja käytettyä enää todella harvoin. Ehkä pitäisi kaivaa niitä välillä esiin, etteivät ole rahat menneet ihan hukkaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä meilläkin vähän kausittaista on, toisinaan innostun monena päivänä peräkkäin tarjoamaan ruuat aktivoinnin kautta ja toisinaan taas menee ihan liian pitkä aika ruokaillen ihan tavistyyliin.

      Poista
  2. No onpa kivannäköinen pallo. Ihmetyttää vaan, miksei sen hentoja verkkoja purra poikki, että päästäisiin herkkuun käsiksi? Ei ole mäyräkoiraa teillä, ei ;) Kuulostaa siltä, että pallo aktivoi tosissaan, varsinkin sitä herkun asettelijaa ja uudelleen virittäjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne olisi purtu poikki, jos en olisi ollut vahtimassa ja kieltämässä hajotusyrityksiä, joutuivat koirat keksimään muita keinoja lelun puremisen ollessa kielletty. :D

      Poista
  3. Ja jos jätän yhden päivän välistä, etten anna herkkua aktivointileluun, Arttu pitää huolen, että aktivointipallo tulee keittiön herkkukaapin lähellä häärätessäni kuuluvasti jalkoihini. Koiran muisti on parempi kuin ihmisen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä, että Arttu pitää huolen aktivointihetkistään!

      Poista
  4. Harkkarina eräässä lemmikkitarvikemyymälässä tuli pohdittua, että miksi - voi miksi! - tuollainen pallo on edes kehitelty. En nähnyt sille minkäänlaista funktiota edes aktivointimielessä. Meillä tuollainen toki olisi hitti, koska mikään ei ole Karposta parempaa kuin pureskella lelut rikki, mutta silti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos se idea onkin se, että näitä on kiva pureskella rikki. :D

      Poista