tiistai 27. helmikuuta 2018

Tee se itse dami feat suu sukkia täynnä

Oletteko joskus kuulleet Nypykät-yhtyeen lastenlaulun nimeltään Lastenlaulu? Siinä kerrotaan, mitä muutamat eri maat ovat antaneet lapsilleen ja ensimmäinen sekä viimeinen säkeistö menee näin: "Venäjänmaa antoi lapsilleen vanhoja mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja." Samalla idealla tekaisin yksi päivä koirille, lähinnä Mestaa ajatellen, sukkadamin. Takapihalla on koiria varten pari (vinku)lelua, mutta näin talvisin ne jäävät väkisinkin jossain vaiheessa lumipeitteen alle ja ennen olen antanut sitten tilalle sisältä jonkun toisen lelun, joka sekin jää jossain vaiheessa lumen alle ja meneväthän ne lelut vähän huonoiksikin ulkona verrattuna sisäkäytössä oleviin.

Olin jo jonkin aikaa miettinyt rikkinäisten sukkien varastoa katsellessani, että näistä saisi väkerrettyä koirille hyviä pihaleluja, jotka voi sitten kevään tullen vaikka surutta heittää roskiin. Olin vain jumissa sen ajatusmallin kanssa, että sukkaleluista puhuttaessa yleensä tarkoitetaan solmulle käännettyä sukkamyttyä enkä halunnut sellaisia. Kunnes päivänä yhtenä koin valaistuksen ja lastenlaulu sai uudet sanat "Emäntä antoi koirilleen vanhoja sukkia ja niiden sisällä on vanhoja sukkia ja niiden sisällä on vanhoja sukkia ja niiden sisällä on vanhoja sukkia." Otin siis ensin yhden sukan, myttäsin sinne yksi kerrallaan niin paljon sukkia kuin mahtui ja solmin suuaukon kiinni. Sitten otin vielä yhden sukan ja sulloin sen sisälle sen sukan, jonka sisällä on sukkia, ja solmin suuaukon kiinni. Ja näin sukkadami oli valmis. Koirat tykkäsivät ja Mesta kuskaa sitä ahkerasti takapihalla.


2 kommenttia:

 1. "Kiinanmaa antoi lapsilleee satamiljoonaa leikkikaveriaaa, Kiina on kehitysmaaa..."
  Ei yhtään huono idea sulla sukkadamiin! Harmi vain, ettei mulla itselläni ole niin paljon sukkia, että moista voisi väkertää. Sen sijaan oon kyllä miettinyt, että mulla saattas olla vanhoja lapasia tai kaulaliinoja, joista voisi väkertää jotakin. Hupsu nimittäin rakastaa ulkovaatteita - erityisesti hanskoja ja pipoja.
  Ja voisitko tulla kouluttamaan munkin koiran? Haluisin välillä ottaa siitä hauskoja kuvia (enkä aina niitä samallailmeellä -kuvia). Voisit vaikka ensin kouluttaa Hupsun pitämään tavaraa suussaan. Minulta katosi motivaatio jo aikapäiviä sitten. :D Sinä kun saat niin ihania kuvia Lumeksesta ja Mestasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon säästänyt vuosia vanhoja sukkia sitä varten, että niistä vois joskus tehdä jotain, joten riittäis vaikka useampaankin sukkadamiin. :D
   En voi tulla kouluttamaan, mutta Hupsu saa ihan vapaasti tulla meille vaikka kesälomalle, niin voit sitten muutaman viikon päästä noutaa sen nouto- ja ilmeilyopetettuna. :D

   Poista