torstai 1. maaliskuuta 2018

Hakupiilo pienille ihmisille / pesämaja koirille 10€

Käytiin Suomen suurimmassa kyläkaupassa. Minkäänlaista ostoslistaa en ollut tehnyt, kunhan haahuilin paikasta toiseen. Siinä haahuillessa sitä sattui aina välillä näkemään jotain, joka olisi lukenut ostoslistassa, jos sellainen olisi ollut tehtynä, joten sitäpä sitten ostettiin. Satuin talsimaan eräosaston läpi ja sieltä nappasin ostoskärryihin saapassukat (sukkia tarvitsee aina), lasisen juomapullon silikonipäällysteisellä muumiteemalla (juomapullo on pitänyt ostaa jo kauan, mutta jäänyt ostamatta, kun en tykkää muovisista) ja koiran naamiopedin - WHAT?


Koiran naamiopeti on kai tarkoitettu sellaiseen kyttäysmetsästykseen, jossa piiloutuneina vain ootetaan ja ootetaan lintuja(?) paikalle ja kun niitä tulee ja ammutaan, niin lopuksi koira saa luvan käydä noutamassa ammutut linnut. Minä sen sijaan näin naamiopedissä hakupiilon. Siellä oli yksi mallikappale koottuna ja sitä vääntelin ja kääntelin ja olin jo lähdössä pois, kunnes näin lattialla kyltin "koiran naamiopeti 10€". No siis jos tää maksaa vaan kymmenen euroo, eli sehän on vähän niin kuin melkein ilmainen, niin pakko kai se on uusi hakupiilo ostaa, vaikka en nyt tälle vuotta olisi sellaista välttämättä tarvinnutkaan.


Kääntelin ja vääntelin vähän lisää ja tuumailin mielessäni, että joo´o, kyllä sinne taitaa ihminenkin mahtua. Joo kato tänhän voi laittaa myös tälleen pystyyn, joo´o, todellakin mahtuu ihminenkin tähän. Melkein kysyin myyjältä, nää naamiopedit oli eräosaston infon vieressä, että saako sovittaa, mutta en kehdannut vaan päätin luottaa omaan arviointikykyyni. Ja sitä paitsi - täähän toimis myös kevythäkin virassa eli tosi monikäyttöinen, ei sillä väliä, että meillä on jo kaksi kevythäkkiä, mutta toinenhan on vähän rikkinäinen, että sitähän ei oikeastaan kyllä edes lasketa mukaan.


Kaiken lisäksi tää naamiopeti on suunniteltu mukana kantamiseen, toisin kuin kevythäkit, joten sen pidemmät pohjatangot on saranoidut ja siten pedin saa kantamista varten tuplasti pienemmäksi ja siinä on vielä ihan kunnollinen, pehmustettu kantolenkkikin. Ihan täydellinen metsässä raahaamiseen hakutreeneissä. Myyjä kävi näyttämässä, miten peti puretaan ja kasataan, eikä se vaikeaa ollut, joten en sitten voinut mitään muuta kuin lisätä senkin ostoskärryihin. Olinhan jo hirveen monta plussa-puolta keksinyt enkä oikein yhtään mitään negatiivista muuta kuin sen, etten muka tarvisi uutta hakupiiloa tälle vuodelle ja ettei muka koirat tarvisi uutta varakevythäkkiä. Mutta hei jos kympillä saa, niin eihän sitä vaan voi jättää kauppaan!


Kotona piti tietenkin heti avata laatikko ja testikoota ja -maata piilomaja. Mies meinasi, etten millään kyllä mahdu sinne sisään, mutta peukutus puhukoon puolestaan, jotta mahduinko - no totta hitossa, kun kerran niin olin kaupassa ajatusmittaillut. Huomasin myös lisää hyviä hakupiilon ominaisuuksia, ovikankaissa on koukulliset narut, joilla ovet saa pysymään auki sen jälkeen, kun koira on piilossaolijan löytänyt. Laatikosta löytyi myös maakiilat, joilla juntata piilo maahan kiinni, niin ei tuuli vie tyhjää piiloa, ja piilon katollakin on kantokahva, joten koottunakin sitä on helppo liikutella. Niin ja Lumes on nukkunut piilomajassa jo kahtena iltana, joten yhtään ei voi sanoa, että turhan ostoksen tein.


2 kommenttia:

  1. Noni! Hienosti oot itelles perustellut! Joten kyllä, ihan oli aiheellinen ostos. Juuri tuollaisen tarvitsit - ja kymmenen euroa on tosiaan melkein ilmainen! Ajattelepa niin, että toiset savuttelevat tai ryypiskelevät kymmenen euroa alta aikayksikön. Tuosta on sentään iloa pidemmäksi aikaa! :D

    VastaaPoista