keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - Suomen lippu

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin 5.12. Esineen nostaminen (kanitemppu)

Kerroin joulukuun ensimmäisen päivän tempun yhteydessä, että tänä vuonna kaikki temput jouluun asti ovat sellaisia, jotka koirat (ja kanit) jo valmiiksi osaavat. Perun vähän puheitani. Eilen nimittäin pikaopeteltiin uusi temppu ihan vain tätä päivää varten, koska pitihän se edes tänä vuonna huomioida Suomen itsenäisyyspäivä (vaikka EU:n vallan alla ollaankin) jotenkin, kun viime vuonna se jäi tekemättä.

Opetus tapahtui naksuttelemalla, poimimalla, sheippaamalla, mitä termiä haluaakaan käyttää. Länttäsin seinään siis ensimmäisenä pelkän Suomen lipun ja odotin, että Mesta tarjoaisi jotain siihen kohdistuvaa käytöstä. Mesta tietää jutun juonen, kun naksutin on esillä, lisäksi sen kanssa on ennenkin tehty kohdetyöskentelyä, joten hoksasi sen vuoksi nopeasti tarjota kiinnostusta lippuun. Sitten vain lätkin lisää lippuja (tunnistatteko maat?) seinään ja naksuttelin edelleen Suomen lippuun kohdistuvasta kiinnostuksesta, joskin naksautukseni ovat lähes koko ajan niin auttamattomasti myöhässä, joten ihme, että Mesta edes tajusi, mistä sitä palkataan. Naksautuksen, eli merkin koiran oikeasta toiminnasta, pitäisi tulla juuri sillä samalla sekunnilla (tai sekunnin sadasosalla), kun koira tekee sitä, mitä sen halutaan tekevän, ja naksautusta seuraa aina palkka. Onneksi Mesta ei ole niin tarkka ajoituksista, kunhan namia vaan riittää... Jos aihe kiinnostaa, laittakaa Googleen hakusanaksi "naksutinkoulutus" tai "sheippaus". Harjoitukset 5 ja 6 jätin videolta pois, niissä tehdään samaa kuin harjoituksessa 4, ja lisäksi Mesta vaihtoi työskentelysuuntaansa sellaiseksi, että liput peittyivät sen taakse. Viimeiseen harjoitukseen vaihdoinkin siksi kuvakulman toiseksi, jotta kamerallekin näkyy, mitä lippua Mesta näyttää.

Tämän lipputehtävän myötä oikein hyvää Suomi100-päivää kaikille karvaisille ja vähän vähemmänkin karvaisille otuksille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti